Tag 9

Zu später Stunde noch das Türchen für heute von Charles (Chema, Program Officer, Profession Tree Planting)

Ugali:

DSC_0080
Kupika ugali ni Kuwasha moto – Moto ukiva tapari umeshika. Weka sufuria na maji kwenye mafiga jiko lako. Subiri maji yachemke. Chota maji kidogo na kuyaweka pembeni takini yafunike yasipoe, haya yana saidia kuongezea iwapo ungea na weka kwenye maji ya moto na subiri yatakote, kuchemka lena. Endelea Kukoranga an Kugenza mpaka maji na unga huwezi kuona chembe chembe za unga. Ugali ulioiva vinzuri ukiushika unakuwa wa moto na haushiki mikono. Pakua ugali na weka kwenye chombo cha kulia. 
DSC_0082DSC_0085

If you want to cook stiff porrage (Ugali).

Set fire and put a spouce span with water on fire. Wait the water until it boils. Remove or take the builed water in any pot and put aside, tary to maintain the water to be hot (put a lid on the pot to maintain hotness). Then take flour, put in the boilded water. Wait a bitt o see water and flour start boiling. Take a wood look used to cook ugali. Start slearing and continue slearing until water and flour are mix thronght and should be hard. Well cooked ugali when you touch shont be hot or put in hands should not stick. Remove ugali to another pot which will be used for eating.

Viel Spaß beim Nachkochen und einen schönen Abend!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s